Založ si blog

Igor Matovič – akými zbraňami bojuješ, takými zhynieš

Polícia dnes spravila raziu v Matovičovom vydavateľstve RegionPress v Trnave. Nemám žiadne ilúzie o slovenskej polícii, prokuratúre či súdnictve. Ale musím uznať, že veci sa hýbu dopredu – pomaly, ale predsa… Nie je tomu tak dávno, čo sme tu mali ostrých chlapcov v obrnených džípoch, ktorí si vynucovali rešpekt v uliciach našich miest. Spomínate si ešte?

Medzičasom už chlapci šijú topánky v štátnych ústavoch, teda ak mali to šťastie a nevoňajú, ako sa hovorí, fialky odspodu. Dlho však veľké ryby unikali. Tzv.biele goliere, privatizéri, daňoví podvodníci a podobne. Postupne však začalo prichádzať aj na nich, odsúdenie Salmanovovcov, Varehu, rôznych DPHáčkových kráľov, a tzv. karuselových podvodníkov, ktorí kšeftovali od fiktívneho vývozu softvéru až po rôzne poľnohospodárske plodiny. Skončili odpočty DPH na drahých autách, firmy fakturujúce cez Seychely, vymyslené vratky daní od šéfa miestneho daň.úradu a pod.

Jediní, na koho ešte slepá spravodlivosť neudrela boli politici. Akékoľvek korupčné škandály v politike končili nanajvýš podmienkami. V Čechách majú s tým už bohaté skúsenosti a posledný veľký škandál viedol dokonca k pádu vlády. Bola otázka času kto bude prvý u nás. Z hľadiska spoločenskej nebezpečnosti je najhorší ten kto sa verejne deklaruje za nedotknuteľného a pritom ešte otvorene poukazuje na iných. Jeden z nich je Igor Matovič. Konkurenciu či klientov (inzerentov) si nahráva, s nahrávkami ich potom vydiera a keď to nepomôže, neváha ich zverejniť. Najväčšia ryba, ktorú chytil bol Radoslav Procházka a jeho známa kauza pol na pol. No koľkých si ešte nahral? Hlavne koľkí v jeho novinách inzerovali? To sa možno čoskoro dozvieme, keďže Národná kriminálna agentúra zhabala účtovné knihy a doklady v sídle firme a chce ich podrobiť skúmaniu. Po horúcom lete nás čaká zrejme ešte horúcejšia politická jeseň.

V právnom štáte musí platiť Padni komu padni. Verím, že Matovič je prvý, ale zďaleka nie posledný.

Prídem Kuknem Odídem

26.12.2015

Takúto charakteristiku malo PKO za čias môjho štúdia na strednej škole. Miesto, ktoré slúžilo iba na koncerty a stužkové stratilo svoj osobitný charakter. Bolo to dávno, keď som mal stužkovú v historickej budove PKO. Príjemné spomienky na spolužiakov, ktorých už nestretávam vystriedali koncerty so spolužiakmi z vysokej školy. Okolie už vtedy nebolo, ako na [...]

Hviezdoslavovo Námestie poklad Bratislavy

28.07.2015

Český kritik architektúry Adam Gebrian pricestoval na Slovensko aby „naložil“ Bratislave. V Čechách už skritizoval čo sa dalo a prišiel čas pozrieť sa na zúbky našej architektúre. V prvom dieli dal „co proto“ bratislavským staniciam – autobusovej a hlavne železničnej. V rozhovore pre etrend však vyzdvihol Hviezdoslavovo námestie ako poklad nášho mesta, [...]

Z petície proti hazardu sa stala predvolebná kampaň SDKÚ

21.07.2015

Išiel som v Dúbravke do obchodu a oslovili aktivisti nech podpíšem petíciu proti hazardu v Bratislave. Vo verejných veciach sa príliš neangažujem ale toto by som bol ochotný podporiť. Teda až do chvíle pokým som si všimol nenápadné logo SDKÚ na plachte ktorá bola vedľa „aktivistov“. Som znechutený zo slovenskej politiky a vonkoncom nepodporujem SDKÚ, stranu ktorú [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 41103x
Priemerná čítanosť článkov: 10276x

Autor blogu

Kategórie