Založ si blog

Hviezdoslavovo Námestie poklad Bratislavy

Český kritik architektúry Adam Gebrian pricestoval na Slovensko aby „naložil“ Bratislave. V Čechách už skritizoval čo sa dalo a prišiel čas pozrieť sa na zúbky našej architektúre. V prvom dieli dal „co proto“ bratislavským staniciam – autobusovej a hlavne železničnej. V rozhovore pre etrend však vyzdvihol Hviezdoslavovo námestie ako poklad nášho mesta, kde sa ľudia dobre cítia, idú pomaly, oddychujú, je tam pekný centrálny park, množstvo lavičiek. Jediná výnimka je Americká ambasáda a jej plot, ktorý hyzdí námestie od teroristických útokov na USA. No chystá sa ďalší zásah do verejného priestoru, ktorý zmení tvár tohto námestia aj vedľajšieho Rybného až po most SNP. Investor Omega Investments s ruským pozadím plánuje hotel Danube zbúrať a postaviť na jeho mieste obchodné centrum aj s bytmi, garážami  a bohviečím. Prečo ho chcú zbúrať a nie rekonštruovať? Na mieste starého hotela chcú totiž zastavať aj celé vonkajšie parkovisko, časť Rybného Námestia a dokonca aj chodník smerom k nábrežiu. To je snáď 99% zastavanosť parcely, to bude svetový rekord.

http://www.enviroportal.sk/sk/eia/detail/nove-brc-polyfunkcny-objekt-parc-c-280-1-280-3-bratislava

http://www.enviroportal.sk/sk/eia/detail/nove-brc-polyfunkcny-objekt-parc-c-280-1-280-3-bratislava

Teraz prebieha EIA, do konca týždňa- 31.7.2015, je možné podať pripomienky. Zároveň investor požiadal o záväzné stanovisko mesta. Nie som detailným znalcom územného plánu, ale verím že koeficient zastavanosti 100% neprichádza do úvahy ani vo sne, a už vôbec nie na najkrajšom námestí v Bratislave. Kto vie čo by na to povedal Adam Gebrian, keď ho niekto poznáte skúste sa ho spýtať. Ja mu napíšem, som zvedavý na jeho odpoveď.

Prídem Kuknem Odídem

26.12.2015

Takúto charakteristiku malo PKO za čias môjho štúdia na strednej škole. Miesto, ktoré slúžilo iba na koncerty a stužkové stratilo svoj osobitný charakter. Bolo to dávno, keď som mal stužkovú v historickej budove PKO. Príjemné spomienky na spolužiakov, ktorých už nestretávam vystriedali koncerty so spolužiakmi z vysokej školy. Okolie už vtedy nebolo, ako na [...]

Igor Matovič – akými zbraňami bojuješ, takými zhynieš

12.08.2015

Polícia dnes spravila raziu v Matovičovom vydavateľstve RegionPress v Trnave. Nemám žiadne ilúzie o slovenskej polícii, prokuratúre či súdnictve. Ale musím uznať, že veci sa hýbu dopredu – pomaly, ale predsa… Nie je tomu tak dávno, čo sme tu mali ostrých chlapcov v obrnených džípoch, ktorí si vynucovali rešpekt v uliciach našich miest. Spomínate si ešte? [...]

Z petície proti hazardu sa stala predvolebná kampaň SDKÚ

21.07.2015

Išiel som v Dúbravke do obchodu a oslovili aktivisti nech podpíšem petíciu proti hazardu v Bratislave. Vo verejných veciach sa príliš neangažujem ale toto by som bol ochotný podporiť. Teda až do chvíle pokým som si všimol nenápadné logo SDKÚ na plachte ktorá bola vedľa „aktivistov“. Som znechutený zo slovenskej politiky a vonkoncom nepodporujem SDKÚ, stranu ktorú [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 41101x
Priemerná čítanosť článkov: 10275x

Autor blogu

Kategórie